Houbové ragú s těstovinami
Houbové ragú s jemnou hlívou ústřičnou, restovaným česnekem a šalotkou, doplněné bílým vínem a krémovou omáčkou. Tento sytý a aromatický pokrm je podáván s al dente těstovinami, které skvěle propojí všechny chutě.
- Doba přípravy15 minut
- Servírování2 porce

Ingredience
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 10 g Rama 100% rostlinná alternativa
- 50 ml Rama Crema 31%
- 15 g Creme Bonjour Gurmánské omáčky rozpuštené ve vývaru nebo ve vodě
- Suché bílé víno
- sůl
- pepř
- mletý muškátový oříšek
- 15 g nasekané plocholisté petrželky
- 150 g semolinových těstovin
Instrukce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly al dente. Scedíme je, ale cca 50 ml vody si necháme do omáčky.
- Na pánvi rozpustíme Rama Plant Base Butter, přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce orestujeme a přidáme hlívu nakrájenou na nudličky. Restujeme, osolíme a opepříme.
- Po 3 minutách přilijeme bílé víno a necháme jej odpařit. Přidáme vodu z těstovin, promícháme, zakápneme Flora Plant 31% a přidáme gurmánskou omáčku. Krátce povaříme, přidáme muškátový oříšek a nasekanou petrželku.
- Můžeme posypat strouhaným parmazánem.