use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Restovaná zelenina na asijský způsob

Směs zeleniny, jako je brokolice, hlíva a mrkev, rychle restovaná na sezamovém oleji se zázvorem a chilli. Tento lehký, ale výrazně ochucený pokrm je zakončen limetovou šťávou a koriandrem, ideální s rýží nebo soba nudlemi.
  • 45 minut
  • Doba přípravy15 minut
  • Servírování2 porce
recipe image Restovaná zelenina na asijský způsob

Ingredience

  • 50 g brokolicových růžiček
  • 50 g hlívy ústřičné
  • 15 g mrkve
  • 15 g bílé řekve
  • 15 g šalotky
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 5 g česneku na plátky
  • 5 g nasekaných chilli papriček
  • 20 g Crème Bonjour Gurmánské omáčky rozpuštené ve vodě nebo vývaru
  • 10 g Dijonské hořčice
  • 20 g plocholisté petržele
  • Brambory ve slupce
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn

      Instrukce

      1. Na pánvi rozpustíme Ramu 100% rostlinnou alternativu a opečeme masové kuličky dozlatova.
      2. Přidáme veškerou zeleninu kromě hrášku nakrájenou na nudličky. Krátce orestujeme, přidáme dijonskou hořčici, hrášek a podlijeme Crème Bonjour Gurmánskou omáčkou. Dusíme na mírném plameni 20 minut, dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
      3. Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce po dobu cca 10 minut, poté pečeme na 200 °C 20 minut.
      4. Hotové dušené kuličky posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s pečenými brambory a omáčkou.