Restovaná zelenina na asijský způsob
Směs zeleniny, jako je brokolice, hlíva a mrkev, rychle restovaná na sezamovém oleji se zázvorem a chilli. Tento lehký, ale výrazně ochucený pokrm je zakončen limetovou šťávou a koriandrem, ideální s rýží nebo soba nudlemi.
- Doba přípravy15 minut
- Servírování2 porce

Ingredience
- 50 g brokolicových růžiček
- 50 g hlívy ústřičné
- 15 g mrkve
- 15 g bílé řekve
- 15 g šalotky
- 5 g čerstvého zázvoru
- 5 g česneku na plátky
- 5 g nasekaných chilli papriček
- 20 g Crème Bonjour Gurmánské omáčky rozpuštené ve vodě nebo vývaru
- 10 g Dijonské hořčice
- 20 g plocholisté petržele
- Brambory ve slupce
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Instrukce
- Na pánvi rozpustíme Ramu 100% rostlinnou alternativu a opečeme masové kuličky dozlatova.
- Přidáme veškerou zeleninu kromě hrášku nakrájenou na nudličky. Krátce orestujeme, přidáme dijonskou hořčici, hrášek a podlijeme Crème Bonjour Gurmánskou omáčkou. Dusíme na mírném plameni 20 minut, dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
- Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce po dobu cca 10 minut, poté pečeme na 200 °C 20 minut.
- Hotové dušené kuličky posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s pečenými brambory a omáčkou.